Tillbaka till alla program

CirkusMania - Cirkusfestival med föreställningar för åldrarna 0 - 18 år!

Origo
3-12 månader
En cirkusupplevelse för bebisar 3 - 12 månader och deras vuxna. 
Enligt forskare uppfattar spädbarn sin omvärld genom kontraster. Origo är en visuell föreställning som blandar rörelse, figurer, svart och vitt och olika former, genom cirkus. I cirkusworkshopen får spädbarn och föräldrar prova på cirkus själva. Med element av parakrobatik uppmuntras samspel och tillit mellan föräldrar och småbarn.
Mirja Jauhiainen och Hanna Terävä är båda mammor och erfarna cirkusartister. I Origo undersöker de hur det är att kombinera moderskapet med att vara artist.
 

 

Fotograf: Mirja Jauhiainen

Artister på scen och regi: Mirja Jauhiainen, Hanna Terävä
Datum & tid: onsdag 12 februari 2020
Kl: 10.00 och 13.00
Scen: Fylkingen Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm
Längd: 40 min
Biljetter & boka:  50 kr/styck (inklusive KULANpremien bokas via sandra@dansistan.se

 

Kompani Giraff/ Kiseldalen
3-9 år

En cirkusutflykt till ett obekant landskap där saker har minnen och kan tämjas! Två jonglörer möts i gränslandet mellan dröm och verklighet. Föremål vaknar till liv och tiden går fortare än vanligt. Med fötter som kastar och fångar sätts magiska kedjereaktioner igång. I ett flöde av rytmiska finurligheter och akrobatiska experiment förvandlas omgivningen till ett skruvat spel. Vi lämnar det som har varit och det som ska bli och bjuder in till Kiseldalen.
Kompani Giraff är ett Stockholmsbaserat samtida cirkuskompani som drivs av passionen till konstformerna cirkus och magi. Kompani Giraffs vision är att skapa konstnärligt kvalitativa och engagerande cirkusföreställningar för barn och unga vuxna i Stockholm stad och län, övriga Sverige och internationellt.
 
Fotograf: Tove Wall Dyrting
Medverkande:

Artister: Nelli Kujansivu, Petter Wadsten
Regi: Axel Adlercreutz
Musik: Olle Hemmendorff
Scenografi och kostym: Sus Soddu
Mask: Matilda Bragner

Scen: Fylkingen, Torkel Knutssonsgatan 2
Datum & tid: 14/2-20 09.30 & 11.00
Längd: 30 minuter
Biljetter & boka: 50 kr/styck (inklusive KULANpremien) boka: sandra@dansistan.se

 

 

Kompani Giraff/Tråkmånsafton 
för 6 - 7 år
Tråkmånsafton är en föreställning för barn om årets tråkigaste dag, baserad på en barnbok av Adam Dahlin. Möt Antti, Jonny-Skrotsamlare och Leif Nordin i en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram. Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering invigs publiken i Tråkmånsaftons oväntade traditioner.
Kompani Giraff har sina rötter i den legendariska varietén Salong Giraff i Stockholm. Tillsammans med en handplockad ensemble skapar de tre konstnärliga ledarna föreställningar med den visuella elegans och mjuka magi som idag är kompaniets signum.

Fotograf: Isak Stockås

Artister: Julietta Birkeland, Jenny Soddu, Jean-Hicham Rahmoun
Dramatisering: Stina Oscarson, efter en barnbok av Adam Dahlin
Regi: Viktoria Dalborg

Scen: Fylkingen, Torkel Knutssonsgatan 2
Datum & tid: 10 & 11/2-20 kl: 10.00 & 13.00
Längd: 45 minuter
Biljetter & boka: 50 kr/styck (inklusive KULANpremien) boka: sandra@dansistan.se

 

Weibel Weibel Company/Breaking Point
Från 10 år


I Breaking Point bygger artisten Alexander Weibel Weibel tillsammans med publiken vardagsföremål, som sedan testas tills de går sönder.
Med glimten i ögat bjuds åskådarna med på en resa av förväntningar och lek med den spänning som uppstår då en slak lina när som helst kommer att brista.
Weibel Weibel Company startades av Alexander Weibel Weibel, en spansk-amerikansk cirkusartist för tillfället baserad i Stockholm. Efter att ha studerat i Madrid, Moskva och Stockholm har Alexander bland annat turnerat jorden runt som artist i Cirkus Cirkör. 

 

 

 

 

 

Fotograf: Alexander Weibel Weibel 

Artist på scen och regi: Alexander Weibel Weibel

Scen: Fylkingen / Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm
Datum & tid: 13/2-20 kl 10.00 och 13.00
Längd: 50 minuter
Biljetter & boka: 50 kr/styck (inklusive KULANpremien) boka: sandra@dansistan.se

Henrik & Louise/ Två
Från 5 år & grund- och gymnasiesärskolan 

Två akrobater, en sprakande TV och en livfull ytterrock. Att vara två är att vara fler än en, det kan låta som enkel matematik men människorna är ju tack och lov inte bara en siffra. Att vara två innebär att behöva förhålla sig till någon annan som också är en person med humör, vilja och energi. Fysiska möten blir till livliga lekar, tyngdlagen prövas och tilliten utmanas, men också konsten att tillsammans skapa förutsättningar. Föreställningen är inspirerad av bildkonstnär Lars Aggers målningar och teckningar av barndomsminnen.
Henrik Agger och Louise Bjurholm v. Euler har jobbat ihop sen 2001, och är utbildade vid den statliga cirkusskolan i Moskva.

Fotograf: Fouzia Fofo Rakez

Artister på scen och regi: Louise Bjurholm Euler, Henrik Agger

Scen: Midsommargården / Telefonplan 3, Hägersten
Datum & tid: 10/2-20 Kl 10.00 och kl 13.00
Längd: 40 min
Biljetter: 50 kr/styck
Boka: 
sandra@dansistan.se

Skriv ut sidan