DANSISTANfestival 17-26 oktober


En vecka fylld med spännande dans- och cirkusföreställningar  - för de allra yngsta, förskolan och skolan! Fylkingen förvandlas till festivalplats, samtidigt visas program också på Dansens Hus, Danscentrum Stockholm och Weld.

Samtliga föreställlningar är berättigade till Kulanpremien och skolan betalar 50 kr/biljett. Det går bra att använda Skapande Skola-bidraget till föreställningar! Boka redan nu på info@dansistan.se!
 
DANSISTAN - visar dans och cirkus för barn och unga i Stockholms stad och län.

En dans- och cirkusföreställning kan vara en fantasifylld resa för att väcka  barns och ungas nyfikenhet och kreativa förmåga -  och samtidigt fungera som en lekfull ingång till diskussioner om ämnen som kan vara svåra att tala om. Det spelar ingen roll vilket språk du talar, dansens och cirkusens ordlösa språk kan alla förstå. DANSISTAN ger alla barn och unga i Stockholms stad och län från förskola till gymnasium möjlighet att möta dans och cirkus som konstform.

DANSISTANs nätverk av 22 scener i Stockholms stad och län visar årligen cirka 120 dans - och cirkusföreställningar.  Nätverket startade 2009 och hittills har 40 000 barn och unga i Stockholms stad och län sett en DANSISTANföreställning.

DANSISTAN stöds av Stockholms stad, Kulturrådet och Stockholms läns landsting. Biljettpriset är subventionerat för barn och elever i Stockholm och Stockholms län.

Läs mer om festivalens föreställningar nedan!

Från föreställningen Koreografin, foto Johan Sundén

Förskolan och lågstadiet:


Sensescapesav Dalija Acin Thelander.(6-18 månader) Se, känn och hör är en koreograferad konstinstallation för de allra minsta barnen som utgår från och riktar sig till babyns intresse för form. 
26/10  09.30 & 11.00 Scen: Weld


Tvärslöjd av Kompani Giraff (Cirkus från 3 år) Två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. 
21/10 kl 10.00 & 13.00 Scen: Fylkingen


I Skuggans land av Memory Wax ( 5-8 år) Gästspel från Malmö.
Vi får följa tre figurer som vandrar och söker efter sina drömmar. En föreställning med fantasi, själ och hjärta i fokus.

20/10  kl 10.00 & 13.00 Scen: Fylkingen

Mellanstadiet:


Koreografin av Johanssons pelargoner och dans
I en liten grupp får eleverna följa instruktioner via hörlurar. En interaktiv dansinstallation där små och stora möten uppstår, vägar korsas, blickar möts och rörelser sammanfaller. 
19/10 kl 09.15, 10.30, 11.45 & 13.15 Scen: Fylkingen

Våga Vara/ZebraDans prod. 
Elektroakustiskt sväng, vacker känslosam sång och nära akrobatisk breakdance. Publikens ljud och klappar loopas till en härlig låt. 
17/10 kl 10.00 & 13.00 Scen: Fylkingen

Högstadiet:


Boxed av Sigge Modigh
En liten grupp främlingar har en till synes meningslös uppgift. Understimulerade och något förvirrade inleder de snart ett socialt spel om sina platser i hierarkin. Men hur påverkas de av spelet? Om hierarki och härskartekniker. 
25/10 kl 10.00 & 13.00, Scen: Danscentrum Stockholm

Gymnasiet:


S/T/R/A/T/E/S av Bintou Dembélé
Se en av Frankrikes hiphop-pionjärer berätta historierna som gömts och glömts. Skillnaderna mellan hiphopens mjuka rytmer och krumpens aggressiva uttryck bygger föreställningen S/T/R/A/T/E/S. 
19/10 kl 13.00 Scen: Dansens Hus, Lilla scenen

Boka biljetter: info@dansistan.se

Anna Berglund, projektledare 
Telefon: 0760 506011
E-post: info@dansistan.se

Lillemor Strand, bokningsansvarig
Telefon: 0762 396262
E-post: lillemor.strand@danskonsulentdis.se

DANSISTAN, Stora Nygatan 18, 111 27 Stockholm, www.dansistan.se