Tillbaka till alla program

Outlive - Matilda Fleberg/samprod Dansens Hus

Högstadiet & Gymnasiet


Alla föds med instinkter som talar om hur man ska agera för att överleva. Vad händer med dessa instinkter i ett samhälle där sannolikheten att möta livshotande fara är nästintill obefintlig? Har bristen på sådana situationer gjort att vardagliga komplikationer och problem triggar oss på samma sätt som dödliga hot?
I ”Outlive” följer vi en samtida flock av individer som utforskar sina primitiva överlevnadsinstinkter och hur de uttrycks i det moderna samhället. Under resans gång upplever de både frigörelse och fångenskap, öppenhet och fördom, stolthet och skam. Vad händer när man går emot sina instinkter? Hur överlever man det moderna samhället?
Matilda Flebergs karaktäristiska förmåga att skapa nummer baserade på formationer, oväntade dynamik- och temposkiften, kanon och målande musikalitet bildar en virvlande helhetsbild av oförutsägbara mönster som förkroppsligas av starka individuella dansare som i grupp är i total symbios. Detta i kombination med producentduon VAZ’s skräddarsydda musik gör OUTLIVE till en nervkittlande upplevelse.
OUTLIVE hade premiär på Dansens Hus i samband med Urban Connection festivalen i Maj 2018.

Programlängd:
30min

Stockholm: 

Scen: KulturhusetStadsteatern/Vitabergsparken 
Datum & tid: 22/8-19 kl 13.00
Biljetter: GRATIS
Boka: info@dansistan.se

Nacka: 
Scen: Dieselverkstaden
Datum & tid: 8/10-19, kl: 10.00 & 12.30
Boka: katharina.weidhagen@nacka.se

 

 

Skriv ut sidan